Az elején szeretném leszögezni: A marketing szakember és a webdesigner két külön szakma.

Mégis amikor egy új projektbe kezdünk mindig elővesszük a termékhez/szolgáltatáshoz tartozó marketing stratégiát, hiszen az én munkám épp az ebben foglaltaknak a vizuális támogatása, én segítek elérni az ebben megfogalmazott célokat.

 

Szeretek olyan partnerekkel dolgozni akiknek pontosan meghatározott céljaik vannak, mind üzletileg mind marketingben, hiszen ezek egyfajta térképként szolgálnak.

 

Pontosan látszik hogy honnan indult a projekt, hova kell eljutni, mi a cél és most hol tartunk, milyen lépéseket kell még megtenni és erre mennyi idő és büdzsé áll rendelkezésre.

Az a tapasztalatom, hogy azok a vállalkozók akik rendelkeznek egy ilyen pontos tervvel azoknak rendben vannak az üzleti ügyeik, jó velük dolgozni, gördülékeny a kommunikáció, mindig időben küldik a szükséges anyagokat, hiszen tudják hogy merre tartanak és mikorra akarnak odaérni. 🙂

Többször találkoztam már olyan ügyfelekkel akik egyszerűen nem akartak a marketinggel foglalkozni, mert “nem szeretek nyomulni”,  “jó bornak nem kell cégér”, “nincs kedvem ezzel foglalkozni”, ” az én szektoromban nagyon negatív a marketing megítélése”, “mit szólnak majd az ismerőseim, ha meglátják a hirdetésemet”…. és sajnos még napestig lehetne sorolni a kifogásokat.

Merthogy ezek sajnos üres kifogások!

 

Be kell látni, hogy manapság bármennyire jó vagy, egyedülálló a tevékenységed/kínálatod nem fognak az ügyfelek megtalálni ha nem foglalkozol a marketinggel.

 

A te piacodon hányan vagytok jelen? És hányan vagytok láthatóak a célpiacotok számára? Nem mindegy, igaz?

Nagyon kevés olyan tevékenységi kör van amit nem csinálnak rajtad kívül még 5-en 10-en 100-an…. Igen, vannak köztük olyanok akik jól élnek belőle, de abban biztos vagyok, hogy ők sem a sültgalambot várják éppen, hanem marketingelnek és ezt vizuálisan is erősen megtámogatják egy profi arculattal amelyet következetesen alkalmaznak az online és offline megjelenéseikben is.

Talán már Te is tudod rólam, hogy bizony van nekem egy nagyon jó kis marketinges szemüvegem, amit minden projektnél előveszek.

Meg kell ezt tennem a Te érdekedben, hiszen hogyan tudnék olyan vizuális megjelenést tervezni a vállalkozásodnak ami támogatja az üzleted fejlődését, a bevételeid növekedését, ha nem foglalkoznék a marketinggel is?

A válasz egyszerű: SEHOGYAN.

A fent említett, kifogás kereső ügyfelekkel nem is tudtunk együtt dolgozni, azt gondolom nem voltak még készen erre a lépésre, vagy nem gondolták komolyan a vállalkozásukat.

 

Én hiszem, hogy lehet ezt jól is csinálni!

Ennek érdekében folyamatosan tanulok, igen marketinget is… meg persze azért is mert szeretem, szórakoztat és folyamatos kihívásokat ígér. 🙂

 

Nos, ilyen kapcsolatban áll egymással a marketing és egy webdesigner… jó esetben, szerintem. 😉

Neked mi a tapasztalatod, szereted, vagy utálod a marketinget?