Talán már te is feltetted magadnak ezt a kérdést.

Jogos felvetés részedről, hogy miért fizetnél egy webdesignernek a weboldalad elkészítéséért amikor magadnak is meg tudod csinálni, hiszen sok ingyenes lehetőséged van erre?

Ez részben így is van, de vajon tisztában vagy -e a reszponzív megjelenítéssel, a  UI/UX designnal és a jelentőségükkel, webergonómiával, online marketinggel, SEO-val, a tartalom optimalizálással,azzal, hogy a célcsoportodnak milyen internetezési szokásaik vannak, mik a legújabb trendek?

Ezek azok a dolgok amik miatt én is folyamatosan képzem magam szakmailag, mert bizony ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a weboldalad elérje azt a célt amit el kell érnie és hatékony, sikeres legyen.

 

Nem mindegy ugyanis, hogy hova helyezel el például egy gombot, mekkora a mérete és milyen a színe.

 

Ezeken az apróságoknak tűnő dolgokon múlik sok minden a weben, ezek határozzák meg azt, hogy a weblapod egy jó befektetés avagy sok esetben csak az ablakon kidobott százezrek élő példája.

Biztosan nem most hallod először: “Az ördög a részletekben rejlik” ez a webdesignra hatványozottan igaz.

A másik dolog, amivel sokszor találkoztam már: az öcsém/szomszédom/haverom/barátnőm fia/unokaöcsém, stb… info szakos/programozó/rendszergazda, stb… majd ő megcsinálja a honlapom ingyen/olcsóbban, stb…

Ezzel a felvetéssel ugyanazok a problémák merülnek fel, mintha magadnak készítenéd a weblapod.

Az eredmény valószínűleg nem az lesz amit szeretnél, persze lehet, hogy az oldal szép lesz, hiszen pont úgy fog kinézni ahogyan TE megálmodtad, csak éppen a konverziók nem fognak úgy jönni ahogy kellene.

Nagyon fontos szabály amit sokan megszegnek, vagy elfelejtenek:

 

A weboldalad soha nem Neked készül, hanem a célcsoportodnak!

 

Képzeld el az én férjem is programozó, ám mégsem bíznám rá a weboldalam elkészítését, hiszen igaz, hogy a kódolás koronázatlan királya, viszont a többi felsorolt tudással/készséggel nem rendelkezik . 🙂

Mindezek tükrében szerintem már TE is egyértelműen látod a kérdésre a választ. Kell Neked webdesigner?