Nem titok,

hogy az arculattervezésről sokáig az volt a téves feltételezés, hogy csak a nagyok kiváltsága. Szerencsére ma már a magyar KKV-k is felismerték, hogy számukra is elérhető, sőt márkaépítésük kötelező eleme, hogy legyen arculatuk.
Ha belegondolunk az üzleti életünkben az arculatunkkal alapozzuk meg azt az első benyomást amit a partnereink, ügyfeleink alkotnak rólunk. Ha nincs arculata a márkának az is egyfajta benyomást kelt majd, de bizonyosan nem azt amit szeretnénk.
Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítanunk erre, hogy végre életet leheljünk a márkánkba, ehhez kifizetődő lesz szakértői segítséget kérni, hiszen tudjuk: első benyomás csak egyszer adódik.

elso benyomas

0. Ha arculatot szeretnél terveztetni ahhoz első körben ismerned kell a célpiacodat, azokat az embercsoportokat akiket majd szeretnél a vásárlóid között tudni.
Az arculatodat ugyanis nekik kell terveznünk, hiszen őket kell szíven találnod vele, hogy felfigyeljenek rá.
Legalább ilyen fontos a fő üzeneted amit a márkádról közvetíteni akarsz a nagyvilág felé, ez sokat segít majd a tervezőnek is és Neked is a későbbi kommunikációd során.
Ha ezekkel a kérdésekkel már tisztában vagy akkor érdemes keresned egy szimpatikus grafikust aki rendelkezik olyan referenciákkal ami tükrözi azt a stílust, azt az értékrendet ami közel áll hozzád is.

1. Amikor engem keresel meg ebben az ügyben fogsz kapni tőlem jó néhány kérdést amire azért van szükség, hogy megismerjem a tevékenységedet, céljaidat, igényeidet és ennek megfelelően egy személyre szabott ajánlatot kapj tőlem.
Elkészítem számodra az ajánlatot ami tartalmazza az igényeidnek megfelelő elemeket, az együttműködés feltételeit, a vállalási időt és árat.

2. Ezek után ha szükséges pontosítunk, ha elfogadtad az ajánlatomat akkor pedig megkapod a szerződés tervezetet az adott megbízásra.

3. Ezzel kezdetét veszi a tervezési szakasz, első körben egy-két hangulat táblát készítek, hogy vizuálisan is össze tudjunk hangolódni. Ez segít meghatározni a vizuális irányt Neked is és nekem is nagy segítség amikor a logó terveket készítem számodra.

4. Ezek után néhány nap türelmedet fogom kérni, ezalatt én inspirálódok, ötletelek éjjel-nappal, telerajzolok számtalan lapot az ötleteimmel, majd ezeket digitális formába öntöm, végül kiválasztok kettőt amelyeket kidolgozok.
A következő lépésben összeválogatom a brand színpalettáját, melynek megfelelően megtöltöm élettel és színekkel a logó terveket.
Végül színes, szagos formába öntöm Neked, hogy lásd hogy fog mutatni majd élesben egy-egy tárgyon vagy levélpapíron vagy épp az irodád falán.

5. Most jön az a pillanat amit már tűkön ülve vársz: te is láthatod végre az elmúlt napok hosszú munkaóráinak végeredményét.

6.

Az általad választott tervet ha szükséges módosítjuk, majd véglegesítjük.

7.

A végleges logót megkapod majd png és jpeg formátumokban, színes fekete és fehér változatban is, valamint vektoros formátumban is.

8.

Megtervezem neked az egyéb elemeket is amire csak szükséged van, email aláírás, névjegy, szórólap, stb.

9.

Utolsó lépésben készítek számodra egy brand boardot is, amely nagy segítségedre lesz a következetes vizuális kommunikációban. Ez tartalmazza majd a brand színeit, font típusokat, patterneket, brandazonos képi világot.